2011. február 14., hétfő

Friss kenyér

Vasárnap készült kenyerem elfelejtettem frissen lefotózni, így már csak a megszegett változattal kedveskedhetem.

A recept Limara jól bevált kenyere:
http://limarapeksege.blogspot.com/2008/11/mondhatom-ez-lett-mindennapi-kenyernk.html
melyen annyit változtattam, hogy
- az öregtészta fehér tönkölybúzaliszttel készült,
- a kenyérhez pedig 20 dkg finomlisztet és 30 dkg réteslisztet használtam a 30 dkg BL 80-as kenyérliszt helyett.
Ráfoghatnám, hogy a kísérletezőkedv diktálta az ismeretlenbe ugrást, de a tény az, hogy vasárnap délután Gödön kissé abszurd ötlet kenyérliszthez jutni.
Szerencsére a kísérlet elérte célját, én pedig frissen szegett házi kenyérrel nyithattam a hét boltját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése