2011. február 10., csütörtök

Kugler kalács

Ezi barátnőmtől kaptam a minap egy csinos aszaltszilvás felfújt receptet. A leírás így kezdődik: bármilyen töltetlen kalácsot szikkasszunk meg...
It's a problem, ahogy az angol mondaná, mert egyrészt nálunk a kalácsnak nincs ideje megszikkadni, másrészt nyomorúságos nejlonokba takarózott multikalácsokért nem sokan láttak még engem sorban állni.
Sőt, bolti kalácsért úgy általában... Ez alól kivétel a gyerekkor kis falusi péksége, de hát azok ugye még kalácsok valának, illetve a balatoni nyarak reggelei, mikor barátainknál vendégeskedve minden falatnak zamata van, vagy másképpen: olyankor az egész élet jólesik...
Nos, ezért úgy döntöttem, most megsütöm a magam kalácsát, kicsit nagyobb adagban, hátha valamennyi megszikkad belőle...
Egy Kugler receptet újítottam fel, melyben a tészta egy részét meleg vízben kelesztjük. Ilyen lett.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése